Down to content

Töltésalapozás

Sok infrastrukturális létesítmény kulcsfontosságú tényezője: alapvető, hogy a töltések szilárd és stabil alappal épüljenek. Gyenge és bonyolult talajokon ez számos kihívást jelenthet. A Tenar azonban számos megoldással rendelkezik erre a problémára, melyekkel elkerülhető a puha talaj költséges kiemelése és cseréje, vagy a cölöpözés.


Hogyan tud a Tensar segíteni

TensarTech Stratum Geocella Matracrendszert akkor célszerű figyelembe venni, amikor a stabilitás és a süllyedéskülönbség szabályozása továbbá a legnagyott süllyedés és oldalirányú kúszás korlátozása kritikus jelentőségű. A rendszerint 1 m magas, folyamatos, felül nyitott sejtszerkezetű alapmatrac a helyszínen georácsokból gyorsan megépíthető, ez lesz megtöltve szemcsés anyaggal. A matracba egyszerűen beépíthetők a konszolidáció gyorsítását elősegítő függőleges szalagszivárgók.

Basetex nagy szilárdságú kötött geotextíliák építhetők be - rendszerint egy rétegben - töltésalapok erősítésére és növelt stabilitás biztosításához mélyen fekvő nyírófelületek ellen. Használatukkal csökkenthetők, vagy elkerülhető a szakaszos építés, mely elősegíti a projekt idő- és költségkereten belüli megépítését. Alkalmazhatók továbbá felhagyott művelésű bányaterületeken, vagy kioldott kőzetű talajformációkban levő üregek áthidalására.


Töltések építése gyenge talajra

A Tenar azonban számos megoldással rendelkezik erre a problémára, melyekkel elkerülhető a puha talaj költséges kiemelése és cseréje, vagy a cölöpözés.

Előnyök

Ezen építési módok használata számos lehetséges előnnyel rendelkezik az erősítetlen alternatívákat alkalmazó építéssel szemben:

  • Szabályozott süllyedéskülönbség:  cölöpözési igény nélkül
  • Környezeti és költségelőnyök: a földkiemeléssel és talajcserével összehasonlítva
  • Gyorsabb építés: lehetővé tegyi a töltésanyag gyorsabb bedolgozását, gyakran kiküszöbölve a szakaszos építést
  • Idő- és költségkereten belül tartja a projektet: a tervezhető építés és - a drága cölöpözés nélkül megvalósuló - szabályozott süllyedés segít betartani az időtervet

Bármi legyen is az Ön projektje, tudunk segíteni

A Tensar innovatív technológiáját világszerte alkalmazzák, és számos esettanulmány és katalógus áll rendelkezésre. Továbbá szaktanácsadást, specifikációkat, rajzokat, tanúsított terveket és árazási részleteket is kínálunk, és rendszeresen tartunk ingyenes műhelyfoglalkozásokat szerte a világon.

Need help?