Down to content

Alsó ágyazat stabilizáció

A vasúti pályatestek gyenge formációkra és kis teherbírású puha altalajokra építése kis merevségű pályatestet eredményez, ami nem képes megfelelően megtámasztani az ágyazatot. Ez elkerülhetetlenül az ágyazat deformációjához és a pályageometria torzulásához vezet. További erősítés vegyi stabilizációval vagy mélykiemeléssel és vastag, szemcsés alsó réteg beépítésével elérhető, de mindkét ezen módszer idő- és költségigényes.

Certification and Approval

TriAx TX190L geogrid has been approved by rail authorities, including Network Rail, for improving the performance of ballasted track.

Hoyan segítenek a Tensar georácsok

Egy georács réteg beépítésekor az alsó ágyazat kőanyag szemcsék részben behatolnak a rácsnyílásokba, és egy erős és biztos alakkal záró kötést hoznak létre, további támaszt biztosítva az ágyazatnak. A Tensar georács erősítéssel jelentősen csökkenthető az alsó ágyazat rétegvastagsága azonos teherbírás mellett.

Bevált megoldás

A Tensar georácsokat az 1980-as évek kezdete óta alkalmazzák a vasúti hatóságok szerte a világon, és azok széles körű független kutatásnak vannak kitéve. Ezen vizsgálatok azt mutatják, hogy a Tensar Technológia az alsó ágyazati rétegek teherbírását kétszeresére növelik ugyanazon vastagságú erősítetlen réteghez viszonyítva.

Bármi legyen is az Ön vasúti projektje, tudunk segíteni

A Tensar innovatív technológiáját világszerte alkalmazzák sok vasúti projektben, és számos esettanulmány és katalógus áll rendelkezésre. Továbbá teljes műszaki támogatást, egyebek között szaktanácsadást, specifikációkat, rajzokat, tanúsított terveket és árazási részleteket is kínálunk, és rendszeresen tartunk ingyenes műhelyfoglalkozásokat.

Alsó ágyazat erősítése Tensar georácsokkal

további támaszt biztosítva az ágyazatnak. A Tensar georács erősítéssel jelentősen csökkenthető az alsó ágyazat rétegvastagsága azonos teherbírás mellett.

Előnyök

Egy mechanikusan stabilizált réteg alsó ágyazati szinten való beépítése számos előnnyel jár:

  • Kisebb rétegvastagság:A vizsgálatok azt mutatják, hogy Tensar georácsokkal az alsó ágyazat akár harmadával is csökkenthető azonos teherbírás mellett
  • Kisebb építési költségek:A kiemelési, lerakási és új töltésanyag beszerzési költségek csökkenése jelentős megtakarításokhoz vezet
  • Kisebb széndioxid kibocsátás: A kőanyagvastagság jelentős csökkenése jelentős CO2 csökkenést eredményezhet
  • Hosszabb karbantartási ciklusok: Jobban alátámasztott ágyazattal növelhetők a karbantartási ciklusidő

Need help?