Down to content

Kereskedelmi és ipari fejlesztések

Stabilizálás a kezdettől

Akár nagyon puha vagy változó talajra épít, egy mechanikusan stablizált réteg Tensar georácsokkal való építése utak vagy más (burkolt vagy burkolatlan) területek, vagy munkaplatformok számára jelentős előnyöket hozhat:

  • A takaró- és ágyazati rétegek vastagsága akár 50%-kal csökkenthető teljesítményveszteség nélkül, csökkentve az anyag- és kiemelési költségeket, a munkaterületi időt és az építés CO2 kibocsátását.
  • Elkerülhető a szennyezett talajok költséges kiemelése és lerakása.
  • Egy hajlításmerev platform georács rétegekből való kialakításával szabályozható a változó talajok süllyedéskülönbsége.
  • A helyszínen nyert anyagok töltőanyagként való használata csökkenti az anyaghulladékot.
  • Georácsokkal javítható a munkaterület megközelítése és növelhető a munkaplatformok teherbírása a lánctalpas gépek számára, amivel csökken a töltésanyag mennyisége és javul a biztonság.
  • A vízáteresztő burkolatok teherbírása növelhető georács elemeknek a kőanyag alaprétegbe való beépítésével.

A Tensar cég talajstabilizációban szerzett tapasztalata tartalmazza a cölöpalapokra (LTP)  vagy döngölt kőcölöpös alapokra (RAP) épített teherátvivő platformok tervezését, mely a padlószinti gerendák esetén csökkentheti azok fesztávolságát és jelentősen csökkentheti a vasalat (betonvas vagy acélháló) igényt. Ezzel elkerülhető a költséges vasszerelő munkások iránti igény és jelentősen csökken az építés időigénye.

A Tensar tudja a választ a támfalakra és meredek rézsűkre is

A támfalak és meredek rézsűk alkalmazása nagy különbséget tehet a rendelkezésre álló terület felhasználásában TensarTech Rendszereink könnyűvé teszik környezetileg tetszetős rézsűk és magas támfalak jelentős alapozás nélküli építését, míg a Tensar VMax szőnyeg megtartja a fedőtalajt az újonnan épített rézsűkön.

Tensar Technológia - minimális építési idő, optimális területkihasználás

A Tensar talajstabilizáció és alaperősítési ismereteinek birtokában Ön minimalizálhatja a helyszínen felhasználandó időt és jobban kihasználhatja a rendelkezésre álló területet.

Erózióvédelem - Zöldentartás

A talajrézsűk, szikkasztóterületek és vízelvezető csatornák javíthatók állandó vagy biológiailag lebomló erózióvédő termékekkel. A Tensar egy sor bevált, fenntartható mérnöki termék kategóriába tartozó termékkel rendelkezik a természetes zöld megoldások létrehozására és fenntartására.

Need help?