Down to content

Repülőterek

A Tensar Technológia az új gurulóutak építésétől és kifutópálya felújítástól a támfalak és zajvédő falak létesítéséig a repülőtéri építési igények mindegyikére gazdaságos és környezetbarát megoldást kínál. Sok éves tapasztalattal rendelkezünk a költségcsökkentés és karbantartás-minimalizálás terén.

Gyenge talaj? A Tensar tudja a választ

A repülőtéri burkolatokat néha nagyon puha talajra kell építeni, ez jelentős problémákat okoz a mérnököknek. A Tensar georácsokkal a gyenge altalajok megerősíthetők és a süllyedéskülönbségek kézben tarthatók, egy mechanikusan stabilizált réteget kialakítva a kifutópályák és gurulóutak számára, hogy azok elviseljék a repülőgépmozgásokból származó nagy terheléseket, csökkentve az építéshez szükséges kőanyag mennyiségét, növelve az üzemi élettartartamot és megteremtve a jelentős költség- és időcsökkentés és környezeti előnyök megteremtésének lehetőségét.


 

 

Kifutópályák és gurulóutak újraburkolása

Ahol a meglevő kifutópályák reflexiós vagy kifáradásos repedésre hajlamosak és újraszőnyegezést igényelnek,  A Tensar aszfalterősítő rendszerei az ideális megoldást jelenthetik, és a legtöbb meglevő burkolatra ráépíthetők. A Tensar aszfalterősítő rácsok képesek meggátolni a repedést, a kompozit termékek pedig egyszerre erősítenek és biztosítanak egy kis vízáteresztésű záróréteget a vízbeszivárgás káros hatásai ellen, tovább növelve a burkolat élettartamát és csökkentve a fenntartási költségeket. Ez a kis áteresztő képességű záróréteg üzemanyag elfolyások esetén is hasznos lehet. 

Védszerkezetek építése

Beépített, vagy környezetileg érzékeny területeken meredek földgátak alkalmazhatók vizuális, robbanás- vagy zajvédő szerkezetként. A TensarTech Talajrögzítő Rendszerek nemcsak stabil védszerkezetet létesítenek, hanem lehetővé teszik a helyszínen nyert anyagok töltésanyagként való felhasználását is, növelve ezzel a környezetvédelmi előnyöket. Más rendszerek védelmet kínálnak a talajerózió ellen a hajtómű gázsugárnak kitett területeken, továbbá a vízelvezető csatornákban és  szikkasztók árkokban.


A Tensar georácsokkal a gyenge altalajok megerősíthetők és a süllyedéskülönbségek kézben tarthatók, egy mechanikusan stabilizált réteget kialakítva a kifutópályák és gurulóutak számára, hogy azok elviseljék a repülőgépmozgásokból származó nagy terheléseket, csökkentve az építéshez szükséges kőanyag mennyiségét

Bármi legyen is az Ön projektje, a Tenser konstrukció segíthet

A Tensar Technológiát világszerte alkalmazzák repülőtéri projektekben, és egy sor esettanulmány áll rendelkezésre. További információért kattintson a lap tetején levő hivatkozásokra. Tapasztalt építőmérnöki csoportunk szaktanáccsal, specifikációkkal, rajzokkal, tanúsított tervekkel és árazási részletekkel is rendelkezésére áll, továbbá rendszeresen tartunk ingyenes műhelyfoglalkozásokat is.

Need help?