Down to content

Tensar AR-G aszfalterősítő rács

Az aszfaltburkolatok javításakor alapvető, hogy megtaláljuk a repedés és nyomvályúképződés kezelésének módját. Az aszfaltrétegek Tensar AR-G ráccsal való szerkezeti megerősítése a bizonyítottan elvégzi ezt a feladatot, és növeli az üzemi élettartamot.


Az AR-G egy geokompozit, mely egy rendkívül méretstabil, nagy rácspontszilárdságú és magas bordaprofilú, merev polipropilén rácsból és egy hőkötéssel rárögzített támszövetből áll. A szövet egyszerűbbé teszi a beépítést, feszültségelnyelő membránként működik és - miután a beépítés során bitumennen telítődött - hosszú távú vízzáró réteget képez. Az új aszfaltréteg a rácsnyílásokkal mechanikus kötést képezve erősített burkolatot hoz létre. A rács a nagyon kis nyúlásokon mutatott nagy merevségével - az aszfalt kőváz szemeivel létrehozott mechanikus kötéssel kombinálva - kiválóan ellenáll a repedésnek, különösen a kifáradásos repedésnek. Az új aszfaltréteg teljesítményének javításával az AR-G rács az új aszfaltszőnyeg vastagságát akár 35%-kal is csökkentheti az erősítetlen szőnyegezéshez képest.

Az AR-G rács a burkolatfelszínhez közelebb beépítve hozzájárulhat a kis merevségű aszfaltkeverékekhez, nagy környezeti hőmérséklethez és lassú, nagy kerékterhelésekhez társuló nyomvályúképződéssel szembeni ellenállás növeléséhez. Ahhoz, hogy a Tensar AR-G hatékonyan működjön, a rácsra legalább 70 mm kezdeti tömörített aszfaltréteget kell helyezni. Ebből adódóan a Tensar AR-G rácsot jellemzően a kötőréteg alá, vagy az alaprétegekbe építik be. Működési módjátf itt tekintheti meg.

Aszfalterösítés

A Tensar aszfalterősítő rácsok a bitumen kötőanyagú réteggel kölcsönhatásba lépve növelik a húzómerevséget, korlátozzák az aszfalt nyúlását és csökkentik a repedés kialakulását.


  • Hosszabb burkolatélettartam
  • Jól ellenáll a kifáratásos repedésnek
  • Ideálisan alkalmas kis merevségű alapokkal rendelkező hajlékony burkolatú, vagy a tavaszi olvadás okozta talajgyengülésre érzékeny vidéki utak szőnyegezésére
  • Jól ellenáll a reflexiós repedésnek
  • Hosszú távú költségmegtakarítások a hagyományos módszerekhez viszonyítva
  • Akár 35%-os szőnyegvastagság csökkentési lehetőség
  • Csökkenti az aszfalt nyomvályúsodását

Need help?