Down to content

Tensar TX TriAx®

A Tensar - a talajstabilizációban szerzett több, mint 30 éves tapasztalatát felhasználva - radikálisan áttervezte a georácsok alapvető szerkezetét, és létrehozta a forradalmi TriAx® rácsot, mely az egyik leghatékonyabb és legstabilabb szerkezeti formán, a háromszögön alapul. Míg a kéttengelyű georácsok húzómerevsége elsősorban két irányú, ez a  TriAx® esetén most többirányú. A termék közel izotropikus húzójellemzőkkel bír 360°-ban. 

A kőanyag szemek alakkal záró kötést hoznak létre a háromszögű nyílásokban, és a TriAx™ hatékony, magas bordaprofilja segít rögzíteni a kőanyagot, ami az izotropikus merevséggel kombinálva egy kivételesen jó teljesítményű mechanikusan stabilizált réteget hoz létre. A TriAx működésének animált bemutatásához kattintson

ide.

Számos vizsgálatot és próbát hajtottak végre, hogy a TriAx® teljesítményét ismétlődő kerékterhelésnek kitett mechanikusan stabilizált rétegben kiértékeljék, különösen a brit Közlekedéskutatási Laboratóriumban (TRL) és a Nottinghami Egyetemen. Kimutatták, hogy a TriAx® még a Tensar kéttengelyű georácsok teljesítményét is meghaladja. A brit Építéstudományi Kutatóintézet (BRE) teherbírási vizsgálatai  a statikus terheléselosztás terén is kiváló eredményeket mutattak; ez egy általános jellemző sok projektnél, például darukat és lánctalpas berendezéseket, pl. cölöpöző gépeket kiszolgáló munkaplatformoknál.

Tensar TX TriAx®

Using our unique TensarPave software, we can offer you everything from a straightforward application suggestion up to a full Design and Supply service to help you to get the best from TriAx in your project.

A TriAx georácsokat tartalmazó mechanikusan stabilizált rétegek előnyei egy erősítetlen kőanyag réteggel szemben:

- Nagyobb teherbírás
- Szabályozott süllyedéskülönbség
- Nagy mennyiségű helyi készlet, könnyű beszerezés
- Akár 50%-os építési széndioxid kibocsátás csökkenés 
- Kisebb talajkiemelés szükséges 
- Teljes tervezési szolgáltatás a koncepciótervtől a részlettervekig

Need help?