Munkaplatformok & Talajstabilizáció 

An aerial shot of a construction site

Munkaplatformok

Egyedi tervezési szemlélet és szoftver kifejezetten stabilizált munkaplatformokhoz

A biztonság kritikus szempont autódaruk, cölöpöző gépek és más nehéz építőgépek munkaterületi használata során, különösen gyenge és változó talajokon. A munkagépek és anyagok helyszíni tárolására szolgáló területnek simának, tisztának és gyökérmentesnek kell lenniük, így a biztonságos munkaplatformok kialakítása alapvető fontosságú.


A Tensar georácsok beépíthetők a szemcsés anyagba a munkaplatformok stabilizálása és teherbírásuk növelése céljából, egyben korlátozzák azok felületi deformációját és süllyedését. A szemcsés réteg erősítése lehetővé teszi a munkaplatform vastagságának csökkentését. A töltésanyag szükséges mennyiségének csökkentése viszont csökkenti a költségeket, az építési időt és a kibocsátásokat, amivel hozzájárul a fenntarthatósági célokhoz.


Image of Platform szilárdság növelése

Hogyan növeli a Tensar georács a munkaplatform szilárdságát?

A szemcsés anyag és a Tensar georács között létrejövő alakkal záró mechanizmus és részecske befogás meggátolja a szemcsés anyag oldalirányú mozgását. Ez egy mechanikusan stabilizált munkaplatform szerkezetet hoz létre, amely jelentősen növeli a teherbírást és szabályozza a süllyedéskülönbséget.

Image of A vizsgálatok jelentősége

A vizsgálatok jelentősége

A munkaplatform tervezést hozzáértő geotechnikai mérnöknek kell végeznie. A konstrukció függ a talajviszonyoktól és elegendő mértékű talajvizsgálati adatot igényel. A munkaplatform vastagsága függ az altalaj szilárdságától, a platform anyagaitól és természetesen a várható építési terhelésektől. Fontos, hogy olyan platformot készítsünk, amely elegendő teherbírással rendelkezik a biztonságos munkavégzéshez, miközben gazdaságos és egyszerűen megépíthető.

Image of T-érték tervezési módszer

T-érték tervezési módszer

A Tensar T-érték tervezési módszere lehetővé teszi a stabilizáló georács szemcsés munkaplatform teherbírására gyakorolt pozitív hatásának pontosabb meghatározását. A T-érték, amely egy sor munkaplatform anyagra alkalmazható eltérő talajviszonyok között, lehetővé teszi a georácsot tartalmazó, vagy azokat nem tartalmazó tervek összehasonlítását - beleértve a nagyon kis nyírószilárdságú altalaj anyagokra vonatkozókat is. Alkalmazható továbbá felszíni és sekélyen beágyazott alapokra is, száraz vagy telített szemcsés rétegekkel.

Ez az első alkalom, hogy a talajstabilizációs georácsok összes előnye következetesen figyelembe vehető a munkaplatform konstrukciókban. A T-érték módszer ellenőrizhető terveket eredményez, amelyek csökkenthetik a munkaplatformok vastagságát és növelhetik azok teherbírását, akár 30 %-kal is csökkentve az építési költségeket és akár 40 %-kal a platform karbon lábnyomát.

A munkaplatform stabilizáció előnyei

A Tensar georácsok mechanikusan stabilizált kőanyag réteg (MSL) megépítéséhez való felhasználása jelentős előnyöket hoz a nem stabilizált szemcsés anyagú munkaplatformokhoz képest: 

  • Növelt teherbírás: a mechanikusan stabilizált kőanyag rétegnek (MSL) nagyobb a teherbírása, ami biztonságosabb és megbízhatóbb munkaplatform kialakítást eredményez a nehéz munkagépek működéséhez.

  • Kisebb rétegvastagság: a szemcsés anyag réteg vastagsága több mint 50 %-kal csökkenthető teljesítményveszteség nélkül. Ez kisebb mértékű talajkiemelést és elszállítást is jelenthet.

  • Gyengébb minőségű és újrahasznosított töltésanyag: A nagyobb rétegteljesítménnyel a Tensar MSL lehetővé teheti gyengébb minőségű töltésanyagok, pl. újrahasznosított szemcsés anyagok felhasználását.

  • Hosszú távú költségmegtakarítás: a kisebb mértékű talajkiemelés és az újrahasznosított szemcsés anyagok használata csökkentheti az építési költségeket és a munkaterület CO2 kibocsátását.

Tensar-Plus-Final-Logo-White.png

Tervezzen magabiztosan, bárhonnan.

  • Tervezzen és értékeljen burkolat- és kavicsszelvényeket
  • Tervezzen és értékeljen munkaplatformokat
  • Hasonlítson össze könnyedén alternatív anyagokat
  • Határozza meg a kezdeti és az életciklusra vetített költségmegtakarítást, időmegtakarítást és fenntarthatósági mutatókat
  • Készítsen magas szintű összefoglalókat a tervezési alternatívákról a projekt érdekeltjei számára
  • Ossza meg az együttműködést segítő funkciókat

Tudjon meg többet

Kezdje el a tervezést most

Stacked Image 0

Munkaplatform tervezés és talajstabilizáció - Források