Repülőterek

airport-with-view-of-pavement-718x494

Repülőterek

Rugalmas repülőtéri infrastruktúra

Minden repülőtér kiterjedt infrastruktúrával rendelkezik, melynek megépítése és fenntartása költségigényes, továbbá az igények kielégítése céljából folyamatosan fejlődik. Továbbá az üzemelő repülőtérre vonatkozó logisztikai és biztonsági kérdések a karbantartást nagyon összetett és költséges folyamattá teszik. Ezen igények kielégítése reszponszív stratégiai, beruházási és technológiai változásokat igényel.

A repülőtér tulajdonosok és üzemeltetők gyakran egy véget nem érő karbantartási és átépítési folyamatban találják magukat. Egy fontos tényező a nagy burkolatfelület, amit minden repülőtérnek biztosítania kell a megszakításmentes üzemhez. A dolgot bonyolítja, hogy a leggyakrabban használt és legnagyobb terhelésnek kitett területek, mint a műszaki előterek és gurulóutak gyakran a legtöbb munkát igénylik. Az ezen burkolatok alatt futó kiszolgáló-, csővezeték- és vízelvezető rendszerek kiterjedt hálózata nagyon változó alapozási igényeket teremt, ami süllyedéskülönbségekhez vezethet. És amikor a burkolatok nagyon puha talajra épülnek, a hosszú távú teljesítményre még nagyobb kihívás vár.

A mechanikusan stabilizált Tensar georácsok képesek megerősíteni a gyenge és változó altalajokra épített burkolatokat és csökkenteni a süllyedéskülönbséget. Ez a tervezési szemlélet csökkenti a szükséges kőanyag mennyiségét és rövidíti az építési időt, miközben növeli a működési élettartamot, amivel jelentős költség- és környezeti előnyök elérését teszi lehetővé.

Meglevő repedezett aszfaltburkolatok javításakor, vagy régi betonburkolatok szőnyegezésekor a Tensar aszfalt rétegközi termékek beépíthetők az aszfaltszőnyegbe, amivel jelentősen meghosszabbítható a szőnyeg élettartama. A repedések áttükröződése lelassul, ami egyrészt javítja a vizuális megjelenést, de ami sokkal fontosabb, a felülhúzott szőnyeg teljesítményét is.