Talaj stabilizáció

A Hamm roller compacting soil over a Tensar geogrid

Talaj stabilizáció

Oldja meg gyenge talaj okozta problémáját

Minden talajszint feletti infrastruktúra a tükörszinten kezdődik, ami alatt a földmű, talaj van; a meglevő talaj, aminek a tulajdonságai meghatározzák, milyen alap szükséges a munkákhoz. A gyenge vagy változó talajon való munkavégzés rendszerint jelentős építési kihívásokat jelent. A Tensar cégnek a földmű stabilizációra kidolgozott technológiája és gyakorlata azonban nem csak a teljesítményt javítja, de bizonyítottan csökkenti a költségeket és a földműjavítás környezeti hatásait is. 


A Tensar módszere egy mechanikusan stabilizált réteg építése, ami megvédi a földmű talaját az építés ideje alatt és javítja annak teherbírását, hogy megtartsa a ráépített szerkezetet. A hagyományos javító réteges vagy ágyazati konstrukciókhoz képest a Tensar talajstabilizációs megoldása akár 50 %-kal is képes csökkenteni a szemcsés anyag mennyiségét.  
Image of A talajstabilizáció előnyei

A talajstabilizáció előnyei

A földműtalaj stabilizációja sok előnyt jelent egy munkaterületen, mint a költségek és az építési karbonkibocsátás rendkívül előnyös, akár 50 %-os csökkentése. A Tensar georácsok talajstabilizációban való alkalmazása sok más előnnyel is jár, például:

Rétegvastagság csökkenés: a javító és az alsó ágyazati rétegek akár 50 %-kal csökkenthetők teljesítményveszteség nélkül, anyag- és földkiemelésen nyert megtakarítással. 

Élettartam növekedés: egy talajstabilizációs Tensar georácsot tartalmazó mechanikusan stabilizált réteg a burkolatlan utak élettartamát háromszoros, vagy annál nagyobb szorzóval is megnövelheti, és akár 50 %-kal csökkenheti a hosszú távú karbantartási költségeket. 

Teherbírás növekedés: egy talajstabilizációs Tensar georácsot tartalmazó mechanikusan stabilizált réteg teherelosztó képessége megnövelheti a nehéz üzemű berendezésekhez, például darukhoz vagy cölöpöző gépekhez épített munkaplatformok teherbírását. 

Süllyedéskülönbség szabályozás: erősen változó talajviszonyok esetén a Tensar georácsos talajstabilizáció segít kiegyenlíteni az alaptalaj egyenetlen teherbírásából származó változó teherbírást. 

Capping weak deposits: Tensar geogrid subgrade stabilisation promotes the safe placement and installation of cover layers of soil in the capping of sludge lagoons and industrial waste deposits. 

Üregek áthidalása: Tensar georácsok használatával egy merevített tutaj építhető a talajban levő, esetlegesen terjedő üregek áthidalására, pl. bányászati területeken, vagy ahol anyagkioldás fordulhat elő. Ez a rövid távú alkalmazás az üregképződést mutatja be az üregek tartós kezelése előtt. 

Image of Hogyan segíthet a Tensar

Hogyan segíthet a Tensar

A Tensar innovatív georácsos talajstabilizációs megoldásai több, mint 30 éve ideálisnak bizonyultak sok építési és földmű javítási projektben, köztük burkolt és burkolatlan utak, autó parkolók, repülőterek, nagy teherbírású burkolatok (pl. konténerkikötők) és munkaplatformok építésében. Esettanulmányok és brossúrák átfogó köre érhető el lent.  

Talajstabilizációs megoldásainkkal párhuzamosan átfogó műszaki támogatást is biztosítunk, melynek része a szakértői tanácsadás, specifikációk, rajzok, tanúsított tervek és árazási részletek, és rendszeresen tartunk világszerte díjmentes talajstabilizációs műhelyeket sok országban. Tudjon meg többet, vagy lépjen velünk kapcsolatba itt.

Image of Tensar tervezési módszer és szoftver

Tensar tervezési módszer és szoftver


A Tensar egyedi tervezési módszereket és szoftvereket fejlesztett ki a mechanikusan stabilizált rétegek előnyeinek megvalósításához. A Tensar talajstabilizációs tervezési módszereit és megoldásait, melyek sok éves munkaterületi tapasztalattal támogatott teljes léptékű forgalmi terheléses vizsgálatokon alapulnak, világszerte széles körben elfogadják és alkalmazzák.   

 

Tensar-Plus-Final-Logo-White.png

Tervezzen magabiztosan, bárhonnan.

  • Tervezzen és értékeljen burkolat- és kavicsszelvényeket
  • Tervezzen és értékeljen munkaplatformokat
  • Hasonlítson össze könnyedén alternatív anyagokat
  • Határozza meg a kezdeti és az életciklusra vetített költségmegtakarítást, időmegtakarítást és fenntarthatósági mutatókat
  • Készítsen magas szintű összefoglalókat a tervezési alternatívákról a projekt érdekeltjei számára
  • Ossza meg az együttműködést segítő funkciókat

Tudjon meg többet

Kezdje el a tervezést most

Stacked Image 0

Altalaj stabilizáció - Források