TensarTech® Stratum® Cellás alapozó matracrendszer

3D cellás
alapozó
matra1.3 m mély
szerkezet
35 év bizonyított
technológia
  • Bevált alapozásjavító megoldás
  • Cölöpök vagy más talajjavító intézkedések nélkül is stabilitást biztosít
  • Nincs szükség a gyenge alap talajok kiemelésére
  • Gyorsabb építést tesz lehetővé
  • Alkalmas számos olyan alkalmazáshoz, ahol gyenge talajok vannak jelen
  • Szabályozza a süllyedéskülönbséget
Áttekintés

Gyenge alap talajok esetén - ahol a drága cölöpözés és más mély talajjavító megoldások nem életképesek vagy túl költségesek - a Tensar Stratum cellás alapozó matracrendszer alternatív megközelítést kínál az építéshez, gyakran idő- és költségmegtakarítást eredményezve. A TensarTech Stratum rendszerrel általában nincs szükség az altalaj kiemelésére és eltávolítására, mivel a cellás alapozó matracot közvetlenül a gyenge talajra építik és töltik ki szemcsés anyaggal, hogy egy megfelelő teherbírású matracrendszert hozzanak létre.

Rendszerelemek

A TensarTech Stratum rendszer gyártásához használt elemek közé tartoznak a keresztirányú georács válaszfalak, az átlós georács válaszfalak, az alap georács és a kiegészítő elemek.

Gyors kivitelezés

A Tensar Stratum cellás alapozó matracrendszer kezdeti építési hozzáférést biztosíthat a puha talajú munkaterületeken, és gyorsan összeszerelhető, így a projekt gyorsan haladhat. Miután szemcsés anyaggal kitöltötték, merev platformként működik, amely egyenletes és szabályozott süllyedésű merevített munkaalapot biztosít. 

 Merev tutaj alapozás 

Akkor használatos, amikor az új töltéseke  gyenge és változó talajon kell megépíteni, beleértve a hulladéklerakókat és a barnamezős területeket. Általában nincs szükség talajkiemelésre és eltávolításra, mivel a cellás alapozó matracot közvetlenül a gyenge talajra építik, és szemcsés anyaggal töltik ki, hogy merev tutaj alapot hozzanak létre.

Cellás szerkezet - Helyben épített   

A TensarTech Stratum System egy folyamatos cellaszerkezet, amely a helyszínen gyorsan elkészül egy Tensar TriAx georács alapra építve, Tensar egytengelyű georácsokból kialakított cellafalakkal, amelyeket a kereszteződésüknél egyszerű polimer rudakkal vagy fűzőlécekkel rögzítenek egymáshoz. Szükség esetén a kitöltés után a matracba könnyen be lehet építeni függőleges dréncsatornákat a konszolidáció további felgyorsítása érdekében.

Javított stabilitás 

A Tensar Stratum cellás alapozó matracrendszer átmetszi a potenciális tönkremeneteli síkokat. A TensarTech Stratum rendszer merevsége a tönkremeneteli síkokat mélyebbre kényszeríti a lejjebb lévő szilárd rétegekbe. A kritikus tönkremeneteli mechanizmus ekkor a lágy réteg plasztikus tönkremenetele lesz, és a stabilitás javítható.  

Kapcsolódó források