Talajtámfal és rézsűrögzítő rendszerek

A Tensar reinforced soil retaining wall on the road link between Rotherham and Sheffield

Támfal rendszerek és rézsűstabilizáció

A megoldás áttekintése

Egy függőleges elhatárolásokat alkalmazó projekt esetén gyakran van szükség talaj támfalakra és rézsűstabilizációs megoldásokra az elkészült szomszédos talajszintek megtámasztására. A természetes módon állékony rézsűk nagy alapterületet igényelnek, ami a fejlesztésekhez nem áll rendelkezésre, és a szűkös területek miatt nem megvalósítható lehetőség. A támfal rendszerek - legyenek azok függőleges támfalak vagy erősített meredek rézsűk - jelentősen kisebb alapterülettel is megépíthetők, és alkalmasak a magasabb szinten levő térelemek megtámasztására.   

A Tensar a TensarTech talajrögzítő rendszerek széles tartományát kínálja talajtámfalak és erősített meredek talajrézsűk építéséhez. A rendszereknek sok előnye van az alternatív támfalrendszerekkel, mint a vasbeton vagy építőelemes falakkal szemben. Továbbá gyorsabban és jelentősen olcsóbban megépíthetők, karbonkibocsátásuk kisebb, mint az alternatív támfal rendszereké.


Esztétikailag tetszetős megoldások  

A TensarTech talajtámfal rendszerek olyan homlokzatokkal rendelkeznek, melyek megfelelnek a helyi építési előírásoknak, a költségvetéseknek, a környezeti korlátozásoknak és az esztétikai követelményeknek. A TensarTech rézsűstabilizációs rendszerek "zöld" természetes növényi felületet adhatnak, ami szépíti a helyi környezetet, míg a TensarTech támfalrendszerek  homlokzati lehetőségekkel rendelkeznek, mint az öntött panelek, sima vagy texturált építőelemek vagy természetes kő töltés.

Pénzügyileg vonzó megoldások  

A TensarTech támfalrendszerek moduláris építése nem igényel nagy teherbírású emelőgépet vagy helyszíni szakértelmet. A szerkezeti töltőanyag sok esetben helyben nyert anyag, megfelelő hulladék, mint bányameddő vagy újrahasznosított szemcsés anyag is lehet. Mindegyik talajtámfal rendszer gyors és gazdaságos építést tesz lehetővé. Könnyen megvalósítható a szakaszos építés, ami rugalmas programozást tesz lehetővé és csökkenti a teljes építési időt.  

Tensar szakértői támogatás

A Tensar a talajrögzítő falrendszerek és talajtámfal megoldások iparágvezető cége. Négy évtizede fejlesztünk a geotechnikai ipar élvonalába tartozó termékeket és technológiákat. Támfal termékeink mögött az iparág legszigorúbb minőségbiztosítási gyakorlatai állnak. Továbbá teljes mérnöki és építési támogatást tudunk biztosítani, egyebek között tervezést, kiviteli terveket, helyszíni támogatást és "lebélyegzett rajzok" mérnöki ellenőrzését minden szintelválasztási megoldásra.

Hogyan áll a Tensar a konkurenciához képest?

A Tensar talajrögzítő támfal rendszerei és rézsűstabilizációs megoldásai olyan konstrukciós szabadságot, rugalmasságot és költségmegtakarításokat kínálnak, amiket az alternatív mechanikusan stabilizált talajú (MSE) támfalak és vasbeton támfalak nem képesek biztosítani.  

Tensar talajtámfal és rézsűmegtámasztó rendszer - Források