TensarTech® ARES falrendszerek

2.25 négyzetméteres szabványos panelméret 
120 éves tervezési élettartam, BBA tanusítvánnyal 
0 korróziós gond 
  • Falrendszer tervezése és szállítása szegmentált panel homlokzattal
  • Szigorúan ellenőrzött stabilitás, tartósság és teherbírás
  • Nagy szilárdságú, korróziómentes kapcsolóelem a panelek és az erősítőelem között
  • A Tensar gyakorlott csapata által értékteremtő konstrukció
Áttekintés

Amikor a hosszú távú teljesítmény és az építés gyorsasága kritikus, a TensarTech® ARES rendszerek vonzó és megbízható megoldást biztosítanak támfalakra és hídhátöltésekre, időt és pénzt takarítva meg az építés alatt. A rendszer egy előgyártott beton moduláris panel homlokzatból áll, amit a homlokzat mögötti talajt erősítő Tensar egytengelyű georácsokhoz kötnek be biztonságos módon, hogy egy akár 120 éves tervezési élettartammal bíró stabil szerkezetet hozzanak létre. A moduláris panelek lehetővé teszik a tervezőknek a textúrák és minták kiválasztását, hogy megfeleljenek az építészeti, szerkezeti és költségvetési igényeknek. A panelek hátsó felületébe Tensar georács fülek vannak beöntve, amivel azok a Tensar egytengelyű (RE) georácsokhoz köthetők be. A 100% polimer fűzőléces kapcsolat biztosítja, hogy a projekt működési élettartama alatt nem csökken a tervezési szilárdság.

Rendszerelemek

A TensarTech ARES® rendszer tartalmazza a Tensar tervező és helyszíni csapata által nyújtott tanácsadást, oktatást és szolgáltatást, valamint három specifikus terméket. Ezek a Tensar egytengelyű (RE) georácsok (rendkívül tartós és korróziós lehetőséget kizáró nagy szilárdságú polietilén), a TensarTech ARES® moduláris homlokpaneleket (nagy szilárdságú, tartós, gyártóműben előgyártott panelek), és a panelek és az erősítő georácsok közti nagy szilárdságú kapcsolatot megvalósító Tensar polimer fűzőléc kapcsolóelemeket.

TensarSOIL-WHT-(2).png

Tervezőszoftver a TensarTech®ARES falrendszerekhez

A TensarSoil tervezőprogram lehetővé teszi a tervezőmérnök számára, hogy megerősített talajfal-, rézsű- és hídháttöltés terveket készítsen.

TensarSoil lekérése

Stacked Image 0

ARES - Kapcsolódó források

Nincs fém - Nincs korrózió

A TensarTech® ARES falak - mivel 100 %-ban polimer talajerősítő elemeket használnak - kizárják az erősítő elemmel, vagy az erősítő elem panelhez való bekötésével kapcsolatos korrózió kockázatát. Ezek a rendszerek a mechanikusan stabilizált talajok (MSE) költségelőnyeit kínálják a kloridoknak, szulfátoknak, kis vezetőképességű talajoknak vagy kóboráramnak való kitétel okozta hosszú távú következmények nélkül. Ez a TensarTech® ARES falakat a logikus választássá teszi agresszív visszatöltött talajokhoz, transzformátor állomás lemezekhez és villamos vasúti projektekhez.

Megoldás egy kézből

Más paneles falaktól eltérően a TensarTech® ARES rendszerek elemei kifejezetten úgy lettek megtervezve, hogy együtt dolgozzanak az optimális hatékonyság és teljesítmény eléréhez. A közlekedési hatóságok, vállalkozók és mérnökök régóta értékelik a TensarTech® ARES panelfalak számos előnyét. Széles tartományú konstrukciójuk és kikészítésük - egyszerűségükkel és az építés gyorsaságával kombinálva - vonzóvá teszi őket más falrendszer típusokkal való összehasonlításkor.

Építés fontoskodás és kockázat nélkül - egyszerűen és gyorsan   

A vállalkozók értékelik a TensarTech® ARES rendszerek könnyű megépíthetőségét. A moduláris panelek alakos kapcsolódásra vannak tervezve, ami segíti a beállítást. Nincs szükség külső megtámasztásra vagy zsaluzatra, a homlokzati panelek pedig a polimer fűzőlécekkel egyszerűen és gyorsan beköthetők az erősítő georácsokhoz a panelekbe beöntött fülekkel. A többi egyszerű földmunka. Jellemzően nincs szükség szerkezeti alapozásra, a felvonulási költségek minimálisak és a szakaszos építés könnyen megoldható. A Tensar a tervezési és szállítási szolgáltatás részeként részletes építési terveket tud szállítani, és szükség esetén a helyszíni segítségnyújtás is biztosított.

A TensarTech® ARES rendszer gerince: a Tensar RE georács

A Tensar RE georácsok kiváló minőségű HDPE polimerből készülnek, melyek erősen irányítottak és még hosszan tartó nagy szakító terhelések esetén is ellenállnak a deformációnak. Ezek a georácsok nagy húzóerőket képesek felvenni egy irányban. Nyitott nyílású szerkezetük mechanikai kötést hoz létre a töltésanyagokkal, ami ideálissá teszi őket mechanikusan stabilizált talaj (MSE) alkalmazásokra.

A mérnökileg tervezett előny™

A Tensar a talajerősítő megoldások iparágvezető cége. Négy évtizede fejlesztünk a geotechnikai ipar élvonalába tartozó termékeket és technológiákat. Termékeink mögött az iparág legszigorúbb minőségbiztosítási gyakorlatai állnak. Teljes mérnöki és építési támogatást tudunk biztosítani, egyebek között részletrajzokat, terveket, helyszíni segítséget, és a "pecsételt" rajzok ellenőrzését minden szintelhatárolási megoldásunkra.  

 

Független vizsgálat és tanúsítás 

A brit Közúti Hatóság Termékjóváhagyási Rendszerét (Highway Authorities Product Approval Scheme, HAPAS) 1995-ben hozták létre, hogy elismerje az Egyesült Királyság közúti munkáiban alkalmazott innovatív termékeket és rendszereket. Ennek terméke egy tanúsítvány vagy jelentés, ami a termékkiválasztási és projekttervezési munkákhoz szükséges, felbecsülhetetlen értékű termékteljesítmény-, tervezési és beépítési adatokkal látja el az útépítő mérnököket. A TensarTech ARES rendszer és bizonyos Tensar egytengelyű georácsok rendelkeznek a British Board of Agrément (BBA) tanúsítványával és megkapták a HAPAS jóváhagyást. A BBA tanúsítja, hogy a Tensar georácsok és a TensarTech ARES rendszer független módon lettek kiértékelve és a szándékolt alkalmazásra megfelelők.