Megújuló energiaforrások

Construction of a windfarm

Megújuló energiaforrások  

Építéstámogatás egy fenntarthatóbb jövőért 

A megújuló energiaforrásokra irányuló megnövekedett globális figyelemmel növekvő piaccá válik a szél-, nap- és más megújuló energia termeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztése. E létesítmények helyszínei gyakran távol esnek a meglevő úthálózattól, és nehezen megközelíthető területeken vannak. Gyakoriak a nehézkes talajviszonyok - mocsaras szélerőmű farmok tőzeglápjai, offshore szélerőmű telepek alatti puha tengerparti üledékes területek, napelem telepekhez használt gyéren lecsapolt korább mezőgazdasági területek. És hogy a dolgok még nehezebbé váljanak, néhány megújuló energia projekthez, például a szélerőművekhez, megközelítő utakra és építési platformokra van szükség a rendkívül nagy daruterhelések elviseléséhez.

A Tensar képes segíteni a tulajdonosoknak, mérnököknek és vállalkozóknak, hogy pénzt és időt takarítsanak meg megközelítő utak, előszerelő területek, daru munkaplatformok és más, a megújuló energia projektekhez alapvetően szükséges szerkezetek építésében. Bevált megoldásainkat alkalmazzák szélerőművekhez, parti elhelyezkedésű telepítő területekhez, napelem parkokhoz, és más létesítményekhez.

Image of Altalaj stabilizáció

Altalaj stabilizáció


A megújuló projektek számára jellemzően gyenge talajú és kedvezőtlen adottságú helyszínek állnak rendelkezésre. Az ismételt forgalmi terhelés ezeken a gyenge altalajokon gyorsan nyomvályúsodáshoz vezet, ami folyamatos karbantartási problémákat, elveszített projektidőt és elpazarolt pénzt eredményez. 

Szerencsére a Tensar georács egy bevált megoldás a talajstabilizációs megoldásra, amivel a többi módszernél költséghatékonyabban lehet építeni. Csupán a csökkentett kőanyag mennyiség akár 50 %-os megtakarítást eredményezhet. Javul továbbá a terület teljesítménye, csökkennek a jövőbeli fenntartási költségek, nem sérülnek a helyszín hidrológiai viszonyai és minimalizálódik a környezeti hatás; a vegyszeres stabilizáció egy zöldebb alternatíváját jelenti.

 

Image of Megközelítő utak és munkaplatformok

Megközelítő utak és munkaplatformok

A megújuló energia projektek nem valósíthatók meg a nehéz berendezések szállítását, tárolását és szerelését lehetővé tevő megközelítő utak és munkaplatformok nélkül. Ezeket gyakran gyenge és változó talajokra kell megépíteni. A sima, tiszta és problémamentes megközelítő utak lehetővé teszik a problémamentes építést. A megközelítő utakra és burkolatlan területekre nézve a legnagyobb kihívást a gyenge altalajok jelentik.

A Tensar georáccsal a leggyengébb talajon is továbbnyomulhat, ugyanakkor csökkentheti a robosztus megközelítő út vagy munkaplatform építéséhez szükséges kőanyag réteg vastagságát és az építési időt. 

 

Image of Daru munkaterület

Daru munkaterület

A biztonság kritikus tényező az autódaruk építési munkaterületen való mozgatása, szerelése és üzemeltetése során. Egy biztonságos - sima, tiszta és keréknyom-mentes - munkaplatform alapvető fontosságú. 

A Tensar rendelkezik biztonságos daru munkaplatformok gyenge talajokon való építéséhez alkalmas megoldásokkal. Ezek vagy egy több Tensar georács réteget  magában foglaló, mechanikusan stabilizált alapréteget tartalmaznak, vagy pedig egy TensarTech sejtszerkezetű matrac alapot, ami szilárd platformot biztosít.

 

Tensar-Plus-Final-Logo-White.png

Tervezzen magabiztosan, bárhonnan.

  • Tervezzen és értékeljen burkolat- és kavicsszelvényeket
  • Tervezzen és értékeljen munkaplatformokat
  • Hasonlítson össze könnyedén alternatív anyagokat
  • Határozza meg a kezdeti és az életciklusra vetített költségmegtakarítást, időmegtakarítást és fenntarthatósági mutatókat
  • Készítsen magas szintű összefoglalókat a tervezési alternatívákról a projekt érdekeltjei számára
  • Ossza meg az együttműködést segítő funkciókat

Tudjon meg többet

Kezdje el a tervezést most

Stacked Image 0

Megújuló energiaforrások