Vasutak

application-rail-580-580

Vasutak

Hogyan építhet több vasutat a költségvetéséből 

A vasútkezelő társaságok szerte a világon azzal a hatalmas feladattal szembesülnek, hogy megépítsék és fenntartsák a vasúti hálózatokat, melyek az országok és a földrészek
utas- és teherforgalmát lebonyolítják.  Az új vasutakat tervező mérnökök mindig biztonságosabb, jobb, tartósabb vasutakat igyekeznek létrehozni gazdaságosabb, fenntarthatóbb és klímarugalmasabb módon. A meglevő vasúti hálózat fenntartásáért felelősök egyre nagyobbra nyíló rést tapasztalnak a romló hálózat igényei és a szűkülő karbantartási költségvetés között.

A folyamatosan növekvő anyag- és munkabérek, és az állandóan növekvő felelősségi kör mellett hogyan maradhatnak a felszínen a vasútkezelő társaságok? A Tensar segíti a vasútkezelő társaságokat, hogy több ágyazatot, földművet, híd segédszerkezetet tudjanak építeni költségvetésükből bevált technológiáink felhasználásával, amiket a Tensar szakértelem és szoftverkészlet támogat.

Image of Földművek és híd segédszerkezetek

Földművek és híd segédszerkezetek

Szinte minden vasútépítési munkával együtt jár támfalak, úttöltések, hídháttöltések és más szerkezetek építése. A Tensar egy sor TensarTech talajrögzítő rendszerrel rendelkezik támfalakhoz, meredek rézsűkhöz és hídháttöltésekhez. Ezek a megoldások jelentős költségelőnyöket és építési program előnyöket kínálnak az alternatív építési megoldásokkal szemben. Lehetővé teszik továbbá az újrahasznosított és a helyben nyert töltésanyagok felhasználását, amivel csökkenthetők a költségek és minimalizálhatók a helyi beavatkozások.

A Tensar továbbá innovatív megoldásokkal rendelkezik gyenge talajokra épülő töltésalapok építéséhez, amivel gyorsítható az építés, csökkenthető a területigény és szabályozható a süllyedés. 

 

Image of Ágyazat karbantartás

Még több érték

Egy hatékony vasúti hálózatnak meg kell tartania a tervezési sebességét és minimalizálnia kell a pályakarbantartások miatti üzemszüneteket. Az ágyazat minősége és tartóssága kritikus jelentőségű mind a biztonságos üzemi sebesség meghatározásában, mind pedig a karbantartás miatti üzemszünetek minimalizálásában.

Az új pályaépítési és pályafelújítási munkáknál az ágyazat alépítmény teherbírása és merevsége javítható Tensar stabilizációs georácsoknak az alsó ágyazati rétegbe való beépítésével. Ágyazatos pályáknál a szükséges aláveréses karbantartások között ciklusidő jelentősen növelhető Tensar stabilizációs georácsoknak az ágyazat talpsíkjába való beépítésével. Ezzel csökken az ágyazat romlása és a pályasüllyedés, aminek eredményeként fenntartható a pályasebesség és növelhető a karbantartási ciklusidő.

 

Image of Vasúti ágyazat

Vasúti ágyazat

Mit szólna hozzá, ha jobb teljesítményű, fenntarthatóbb és nagyobb rugalmasságú ágyazatot tudna tervezni - költségnövekedés nélkül? Ha növelni tudná az ágyazat élettartamát, vagy jelentősen növelni tudná a karbantartási ciklusidőt?

Noha egy vasúti pálya fókuszában a sínpálya van, alatta jelentős földművek, töltések és hídszerkezetek húzódnak meg. A vasúti infrastruktúrát építő szerkezeti és geotechnikai mérnökök mindig ugyanazzal a követelménnyel néznek szembe: nyújtsanak többet kevesebbért. Igyekeznek továbbá gazdaságosabban, fenntarthatóbban és nagyobb rugalmassággal tervezni. A cél, hogy a vasúti töltéseket kisebb területigénnyel, gyorsabban és kisebb karbonkibocsátással, a vasúti hidakat vagy hídpályákat pedig közvetlenül a kisebb költségű erősített és újrahasznosított töltésanyagot használó hídháttöltésekre ültetett szerkezeti gerendákkal építsék meg. A Tensar bevált megoldásokkal rendelkezik vasúti ágyazatokhoz, földművekhez és híd alépítményekhez, amiket a Tensar szakértelem és szoftverkészlet támogat.

 

Tensar-Plus-Final-Logo-White.png

Tervezzen magabiztosan, bárhonnan.

  • Tervezzen és értékeljen burkolat- és kavicsszelvényeket
  • Tervezzen és értékeljen munkaplatformokat
  • Hasonlítson össze könnyedén alternatív anyagokat
  • Határozza meg a kezdeti és az életciklusra vetített költségmegtakarítást, időmegtakarítást és fenntarthatósági mutatókat
  • Készítsen magas szintű összefoglalókat a tervezési alternatívákról a projekt érdekeltjei számára
  • Ossza meg az együttműködést segítő funkciókat

Tudjon meg többet

Kezdje el a tervezést most

Stacked Image 0

Vasutak - Erőforrások