Kereskedelmi és ipari ingatlanfejlesztések

Construction site of a commercial building

Kereskedelmi és ipari ingatlanfejlesztések

Építést gyorsító és költségcsökkentő megoldások

A kereskedelmi és ipari szektorban jelentkező költségnövekedés és munkaerőhiány miatt jelenleg nehéz gazdaságos megoldásokat elérni. A gyenge vagy változó talajviszonyok okozta késések növelik a projekt költségeket, lassítják az építési ütemterveket és jövőbeli karbantartási problémákhoz vezetnek. Azonban sok projektet az ilyen nem kívánatos talajviszonyokkal kell megépíteni.

A Tensar fejlett talajstabilizációs módszereket alkalmazó technológia-alapú megoldásokat biztosít, nagy teljesítményű, szabadalmaztatott termékek beépítésével. Szakembereink bevált mérnöki megoldásokat ültet át szabványos tervezési eljárásokba. 10 000-nél is több, a világ legváltozatosabb helyein megvalósított projekttel, sokféle építési terület fejlesztési kihívással tudunk megbirkózni.

Image of Burkolat karbantartás

Burkolat karbantartás

Amikor a burkolat megrepedezik, rendszerint egy aszfaltszőnyeget húznak a meglevő burkolatra, néha a felszíni réteg felmarása után, noha minden 25 mm ráhúzott burkolat általában csak egy évig tartja vissza a meglevő repedések felszínre tükröződését.

Egy aszfalt rétegközi rács - mint a Tensar AX5GN - ráhúzott réteg alá való beépítésével a reflexiós repedés késleltethető, jelentősen növelve a ráhúzott réteg élettartamát.

Image of Utak és burkolt területek

Utak és burkolt területek

A gyakori, nagy forgalmi terhelés gyorsítja a burkolat romlását. Ennek eredményeként a kereskedelmi ipari fejlesztési területeken levő utak és burkolt területek gyakran nagyon vastagok és drágák. A Tensar georácsok a kőanyag mozgásának minimalizálásával, a felületi nyomvályúsodás szabályozásával és a teherbírás fenntartásával javítják a burkolt felületek hosszú távú teljesítményét. Ezzel lehetővé válik a burkolatvastagság csökkentése a teljesítmény csökkenése nélkül. Az eredményül kapott megtakarítások jelentősek lehetnek, mind költségben, mind pedig időben. 

 

Image of Gyenge vagy változó talajok

Gyenge vagy változó talajok

Az építési munkák megkezdése előtt megbízható és tiszta megközelítő utak és tárolóterületek szükségesek. A gyenge vagy változó talajok jelentős kihívást jelentenek a fejlesztőknek. A Tensar georácsok erős, stabil útalapokat biztosítanak még a leggyengébb talajokon is. A javító- vagy alaprétegek stabilizációjával csökkenthető az össz-rétegvastagsági igény, ami megtakarítást jelent a földkiemelésben és anyagfelhasználásban.

Továbbá, a nedves idő beálltával Tensar georácsokat lehet használni a megközelítő utak és tárolóterületek munkaplatformjainak stabilizációjához, így az építés az időjárástól függetlenül tovább folyhat.  

 

Image of Támfalak és meredek rézsűk

Támfalak és meredek rézsűk

Mivel nem minden kereskedelmi vagy ipari létesítmény épül vízszintes sík területre, támfalak vagy meredek rézsűk építése válhat szükségessé, különösen hegyvidéki vagy tengerparti területeken. A hagyományos megoldások, mint a helyben öntött beton falak vagy szádfalazás költségesek, idő- és munkaerő igényesek. A Tensar számos talajrögzítő rendszert ajánl, ami minden projekt komplexitására megoldást ad. Talajrögzítő rendszereink a Tensar egytengelyű georácsokkal és a Tensar tervezési támogatásával együtt alkalmazva egyszerre biztosítják a gazdaságosságot és a tartósságot.

 

Tensar-Plus-Final-Logo-White.png

Tervezzen magabiztosan, bárhonnan.

  • Tervezzen és értékeljen burkolat- és kavicsszelvényeket
  • Tervezzen és értékeljen munkaplatformokat
  • Hasonlítson össze könnyedén alternatív anyagokat
  • Határozza meg a kezdeti és az életciklusra vetített költségmegtakarítást, időmegtakarítást és fenntarthatósági mutatókat
  • Készítsen magas szintű összefoglalókat a tervezési alternatívákról a projekt érdekeltjei számára
  • Ossza meg az együttműködést segítő funkciókat

Tudjon meg többet

Kezdje el a tervezést most

Stacked Image 0

Források